Ірина Гаргат – психотерапевт Івано-Франківськ

02.08.2016

Інтернет та діти: ще один погляд

Технології, які швидко розвиваються входять в наше життя великими кроками. Ще 15 років тому про інтернет говорили, як про диво. Сьогодні кожна дитина, що має мобільний телефон з виходом в інтернет, комп’ютер або планшет, легко справляється з будь-яким завданням з пошуку інформації.


Діти носять до школи планшети, які з успіхом, замінюють важкий портфель з книгами, одним невеликим гаджетом. Їм не доводиться просиджувати в читальному залі годинами, складаючи шкільний реферат або шукати нові книги. Все можна знайти у всесвітній павутині.

Звичайно, все добре в міру. І, якщо ваша дитина просиджує до півночі, граючи в комп’ютерні ігри або блукаючи по просторах інтернету в пошуках жахів, це не може подобатися батькам. Але! Не поспішайте виганяти ваше чадо із-за комп’ютера. Повірте, бажання допитливого юнацького мозку він зможе задовольнити іншими способами.

Що робити?

Відкриваючи історію браузера, ви легко дізнаєте, що дивилося ваше чадо. Звичайно, це тільки в тому випадку, якщо дитина не користується режимом «інкогніто». Якщо він або вона впевнені, що батьки абсолютно не розбираються в комп’ютері, вони не будуть цього приховувати.

Саме це дасть вам можливість, пізнати свою дитину якомога краще.
Дитина сидить в мережі, цілодобово, граючи в танки і стрілянина. Вона уже в клані чи досягла висот Маршала? Вас дратують дикі крики і звуки стрілянини з музикою. І через двадцять хвилин ви готові розбити комп’ютер.

Рішення. Ви знаєте, скільки заробляють на розробці комп’ютерних ігор корпорації? Не тягніть дитину, допоможіть розвинути фантазію, направте її невгамовну енергію в це русло! Комп’ютерних курсів зараз безліч. Правда, ціни не для всіх доступні. Але легко знайти початкове навчання на yuotube каналі.

Логічні ігри. Дитина будує міста і села, руйнуючи сусідні та збираючи гроші на покупку нових земель? Можливо, перед вами майбутній геній економіки. Таким чином, діти вчаться рахувати. І це не порожні та незрозумілі математичні формули, а реальне для них життя.

Соціальні мережі. Можливо, не дуже правильне, але досить дієве рішення. Створіть собі фейковий акаунт, станьте другом дитини в інтернеті. Так, ви зможете побачити, чим захоплюється ваша дитина і зможете не допустити появу проблем. На стіні в «контакте» або в «фейсбуці» публікуються записи, які зачепили вашу дитину за душу. Ви легко побачите, хто доданий в друзі і зможете не допустити непотрібних знайомств.

Інтернет – це не зло. Майбутнє ваших дітей безпосередньо залежить від уміння користуватися комп’ютером. Адже вже зараз спробуйте написати в резюме, що комп’ютер можете тільки включити і вимкнути. Як ви думаєте, вас на роботу візьмуть?

Якщо все ж у вас не виходить самостійно направити дитину в потрібне русло, чекаємо вас разом. Двері кабінету завжди відкриті для вас.

[Heateor-SC]

Back to top
ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
Ірина Гаргат - психотерапевт Івано-Франківськ